donderdag 4 juli 2013

Make Art That Sells - week 3


Op het moment zit ik alweer in de laatste week van mijn geweldige cursus 'MATS', namelijk week 5, maar ik wilde toch nog even mijn project van week 3 laten zien. De opdracht was: ontwerp een cover voor een kinderboek. De titel van dat boek moest zijn: The Snail and the Rose Tree, dat is een bestaand sprookje van Hans Cristian Andersen. Het lastige was dat de slak uit dit sprookje een ontzettend vervelend beest is, een echte zeurpiet-slak. Tja, hoe teken je een zeurpiet-slak toch leuk voor kleuters... En die rozenboom waar hij tegen staat te schelden moet er ook nog mooi op. O ja, en de titel moest ook met de hand gemaakt worden. Nou, dit is mijn boekomslag geworden. Steeds als ik deze zeurpiet-slak zie moet ik weer glimlachen.

{At the moment I'm working on week 5 of the super e-course 'MATS', but I'd like to show the project I've made for week 3. The assignment was: make a childrens book cover of the fairytale 'The Snail and the Rose Tree' by Hans Cristian Andersen. The tricky bit was that this snail was a very bad and grumpy snail... How to draw a grumpy snail for kids? And the lettering must be done by hand as well. This is how my book turned out. The grumpy little fellow makes me smile.}

10 opmerkingen:

Miranda V zei

Opdracht geslaagd, als het aan mij ligt! Leuk hoe je de titel hebt gemaakt met de verschillende 'lettertypen' en je slakje is naast een zeurpiet ook echt wel grappig. Super leuk hoe jouw papier-dessins terug komen in het huisje van de slak en de bloemen. Helemaal 'Eline' dit ontwerp!

Carolien zei

Mooi geworden! Je ziet duidelijk dat het een beetje een zeur-slak is maar de kleurtjes maken het erg vrolijk. Ik ken het sprookje trouwens niet, straks maar eens opzoeken.

Marian zei

Nooit van het sprookje gehoord, straks de sprookjesboeken even opzoeken. Ik vind je slak geweldig, ik hoor hem gewoon mopperen :-).
De rest van de omslag ook, missie geslaagd.

Georgianna zei

I love it, Eline! I'm so happy you are enjoying the course and look forward to hearing more about it!

x

Christel zei

Wat een superleuke grumpy slak!

Studio Wien-art zei

Leuke boekomslag.
Groetjes, Corine

Studio Wien-art zei

Leuke boekomslag.
Groetjes, Corine

Colinda zei

Ik ken het sprookje niet maar vind het een schitterende cover! Leuk dat sjaaltje om z'n nek, ik hoor hem bijna klagen tegen de boom. Alvast een gezellig weekend, Colinda

Hieronique zei

Wat een gave bookomslag!

Brigitta zei

Ik heb helaas geen kleuters in mijn omgeving want anders kocht ik dit zeker. Ik vind die slak er ondanks z'n zure gezicht toch heel leuk uitzien. Heb je mooi gedaan!

groetjes
Brigitta