woensdag 13 januari 2016

Hoe en waar vind jij inspiratie?


Een heel aantal ideeën heb ik al. Ideeën voor de gratis inspiratie-challenge die ik aan het ontwikkelen ben. Het wordt een mini-online-cursus over creatieve inspiratie. Met elke dag een mini-opdrachtje om meer inspiratie te krijgen en om inspiratie te (leren) zien in dingen die je niet verwacht.
Zoals ik al op de Facebook pagina schreef, zou ik er graag nog wat input (quotes) van jullie in willen verwerken.

Mensen vragen mij wel eens, raakt jouw inspiratie nooit op? Nou, nee, eigenlijk niet. Natuurlijk zit ik ook wel eens naar een groot leeg wit vel te staren en te piekeren. En soms lijkt het inderdaad alsof er totaal geen ideeën meer komen, maar echt altijd komt toch net die mooie kleurencombinatie of dat ene geweldige sfeerplaatje langs dat ik net nodig had als eerste stap. Dan gaan de radartjes weer draaien, vallen de puzzelstukjes op hun plek en krijg ik weer energie om aan de slag te gaan.

[ V R A A G ]
Hoe gaat dat bij jou? Waar krijg jij inspiratie en energie van? Hoe begin jij aan een nieuw project? 

En nog een prangende vraag; hoe belangrijk is Pinterest voor jouw inspiratie? 
Ikzelf heb een haat-liefde verhouding met Pinterest. Als ik echt iets heel eigens wil bedenken, dan ga ik juist niet naar Pinterest. Ik word daar zo overweldigd door de hoeveelheid beelden, kleuren, ideeën dat de moed me in de schoenen zinkt. Dan denk ik; 'echt alles is er al, wat heb ik nou nog toe te voegen?' Dus uit zelfbehoud kijk ik juist heel vaak niét op Pinterest. Hoe denken jullie hierover?

Alvast dank voor de feedback! Hieronder een paar foto's die ik een paar jaar geleden maakte op een van de meest inspirerende plekken die ik ken; de Anthropologie winkels in Londen.


Foto uit 2011... en toen al planten en macramé! Geweldig toch?!
14 opmerkingen:

Marleen zei

Wat een onwijs gave foto's heb je gemaakt in dit Londense winkeltje! Inderdaad een hele inspirerende plek... door de kleuren en verschillende materialen.
Natuurlijk heb ik je via facebook al laten weten waar ik me door laat inspireren... maar er toch nog iets aan toevoegen en heb ook wel een mening over Pinterest. Geen idee of je er iets mee kunt... maar toch.
Wat betreft het staren naar een wit vel... naast alles om me heen (zoals de mooie etalage van de lingeriewinkel, het bos, het strand en het speelgoed van mijn kids) haal ik ook heel veel inspiratie uit de materialen zelf waar ik op dat moment graag mee wil werken. Regelmatig leg ik de mallen bij elkaar, daarna kijk ik welk dessinpapier erbij past en tot slot volgen de kleine details zoals lintje en glittersteentjes meestal van zelf. De ontwerpers van materialen (zoals jij) hebben er al goed over na gedacht en sommige combinatie's liggen zo voor de hand om te gebruiken en dat zijn doorgaands nog de leukste ook! Kortom... inspiratie uit de materialen zelf halen.
Tja en dan nu Pinterest. Ik vind het een fantastische vinding en kijk er regelmatig op maar als ik daar teveel inspiratie op doe heb ik niet meer het idee dat 'ik' het heb verzonnen. Ik maak/verzin graag zelf iets en om dat te doen moet het ook uit mezelf komen.
Succes met al je werkzaamheden voor de online cursus!
Lieve groetjes, Marleen

Sarah zei

Leuke vraag .
Ik vind pinterest vooral leuk om op ' dooie ' momentjes eens rond te kijken en leuke dingen op te slaan op mijn vele thema borden .
Het inspireert me onderbewust .
Maar als ik dan eindelijk te tijd vind om te knutselen dan stroomt het vanzelf en heb ik pinterest helemaal niet nodig om me op gang te helpen .Ideetjes komen ervoor al in me op door rond te kijken rondom me heen , ook andere blogs en andere technieken en challenges inspireren me .
Mooie foto ' s !!
Liefs Sarah

Cindy zei

Ik gebruik Pinterest vooral voor het werk (BSO)en sla daar dingen op die ik tegenkom en ooit nog eens wil gebruiken. Ook doe ik inspiratie op via Facebook wanneer mensen laten zien wat ze gemaakt hebben. Daarnaast krijg ik ook inspiratie van challenges waarbij ik techninieken en materialen gebruik die buiten mijn comfort zone liggen.

Unknown zei

Superleuke foto's in het winkeltje in Londen! Meestal spit ik even mijn bak met mallen / stempels door, en zie ik iets wat ik al een poosje niet meer heb gebruikt. Dan zoek ik designpapier enz. erbij..
Van Pinterest, haal ik soms wel inspiratie. Als ik echt totaal zonder zit. Maar meestal heb ik dan ook het idee dat het niet van mij eigen is (niet zelf verzonnen). Heel vaak haal ik van allerlei afbeeldingen op pinterest kleine dingen, die vaak dan op een creatie terecht komen..
Succes met het maken van je online-cursus! Ben benieuwd!
Lieve groetjes, Gelinda

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Zowel van Pinterest, Facebook, Instagram, Blogs als van uit de natuur en om mij heen. Vaak zie ik iets, begin ik eraan en dan wordt het van mij door het net even anders te doen of er iets aan toe te voegen bijvoorbeeld. Super leuk! Mijn hoofd zit altijd vol ideeën, daarom sla ik sommige blogs op en vind ik pinterest echt een uitkomst! :) Ik ben benieuwd naar je cursus!

Lieve-Groetjes,
Verie

Anoniem zei

Persoonlijk kijk ik niet op Pinterest). Mijn inspiratie komt echt uit de natuur en mijn eigen fantasie. Bijvoorbeeld de kleuren van een dier of een vogel, van bloemen, van bladeren, kleurenverloop in de natuur zoals bijvoorbeeld de lucht, een regenboog, zand of het water. Heel basic eigenlijk allemaal. Ik begin altijd met een idee. Dan kijk ik welke materialen ik nodig heb en welke ik in mijn bezit heb. Vervolgens kies ik de kleuren. Vaak beslis ik dan pas de afmetingen van de creatie of kaart. Mijn opbouw is juist andersom hihi want ik kom gaandeweg vaak op nog meer ideetjes. Helaas heb ik niet altijd alle materialen om mijn ideetjes uit te werken maar daar probeer ik dan iets anders op te verzinnen. Als ik dus een leeg vel voor mij heb dan loop ik naar buiten en laat de natuur op mij afkomen ;) Prachtige foto's laat je ons zien! Bedankt :)
Groetjes Chantal

Irene zei

Ik kijk wel eens op Pinterest maar doe er vrijwel niets mee. Mijn inspiratie haal ik uit van alles en nog wat maar eigenlijk fantaseer ik er het liefst op los. Al mijn kaarten/creaties gaan de deur uit en ik probeer me altijd in iemand te verplaatsen. Blijf wel trouw aan mezelf -hou niet van 100% CAS en zeker niet van bomvol en alle kanten uitpuilend - maar werk toch een beetje naar de ontvanger toe. Heb een basis idee in mijn hoofd maar al freubelend gaat er steeds weer wat bij of af en zo ontstaan mijn "verhaaltjes". Hoe meer papier en mallen hoe groter de keus maar ik mag ook heel graag kleine dingetjes uitknippen en er zo maar even bij doen.........ach er is zo veel leuk............een dag is te kort hihi!

Succes Eline, xx Irene

monique zei

Hoi Eline!
Leuk om te lezen waar iedereen zijn inspiratie vandaan haalt! Vooral omdat het gaat om mensen die op hun beurt míj weer inspireren.
Ik zou graag willen zeggen dat ik mijn inspiratie haal uit gevonden schatten uit het bos, of de kleuren van een boeket bij de bloemist… maar helaas ben ik nog niet zover (wat dat betreft kijk ik erg uit naar je inspiratie-challenge!). Ik haal mijn inspiratie tot nu toe vooral uit boeken, diverse blogs en tijdschriften. En uiteraard ook van Pinterest. Ik maak het dan niet na, maar combineer verschillende ideeën (qua kleurgebruik, materiaal of compositie) en geef er mijn eigen draai aan.
Verder maak ik te pas en te onpas foto’s in winkels met handgemaakte producten en tuincentra, als ik denk ‘o, dat is gaaf’! Niets is zo leuk als zo’n artikel dan (geheel naar je eigen smaak, of die van de ontvanger) zelf maken!

Heel veel succes!

Groetjes, Monique

Antoinette van Schaik zei

In San Francisco ben ik ook bij Anthopology geweest, ik heb daar een mooie dunne katoenen trui met koikarpers gekocht. Alleen de kleuren en subtiele bedrukking van de trui is al een bron van inspiratie. En als ze het voor je inpakken is het helemaal een feestje! Wat een winkel. Zoveel te zien. Inspiratie haal ik overal vandaan. Een stukje papier, bloemen in de tuin, iets wat je zien als een verpakking of gewoon op straat. En ik kijk bewust niet op Pinterest, want dan zakt de moed mij soms in de schoenen, inderdaad... Er is al zoveel. Maar de plaatjes die ik opsla in mijn hoofd zijn de grootste bron. Gewoon wat je ziet op straat, in de tuin of wat dan ook.

Margaret zei

Prachtige, inspirerende foto's. Die zijn een mooi begin.
Ik haal mijn inspiratie graag van blogs, uit tijdschriften én van Pinterest en Instagram. Ook winkels met wol, stoffen en creatieve materialen vind ik heerlijke inspiratiebronnen.
Winkels met bijzondere woonaccessoires en dergelijke hebben bij mij hetzelfde effect als Pinterest bij jou. Daar gaat het teveel om de uitwerking van de ideeën van anderen, teveel om hoe anderen spullen en kleuren combineren. Gebruik je die in je eigen huis, dan is het de creatie van een ander en de sfeer van een ander.
Ik kijk naar de foto's op Instagram en Pinterst en naar de blogs net zo als jij over een beurs loopt, op reis rondkijkt en in bijzondere winkels inspiratie op doet. Niet om dingen zo na te maken. Maar om in de flow te raken en zelf nieuwe ideeën op te doen.
Als je op zoek gaat, dan is alles er al, maar als je het zelf bedenkt, dan wordt het toch net weer anders dan de creaties van anderen. Zeker als je de voorbeelden van anderen er niet bij hebt als je zelf aan de slag gaat.
Ik merk dat mijn voorkeuren voor kleuren, voor kunst en voor creatieve bezigheden door het jaar heen veranderen. Daarom heb ik een tijd lang graag kunst opgehangen van de kunstuitleen. En daarom zal ik niet gauw woonaccessoires kopen die nu helemaal in zijn. (dat past ook niet zo bij het zorgvuldig omgaan met ons milieu).

Heel veel succes met jouw ontwikkelproces, Margaret

Anajá Schmitz zei

Belíssimo seu trabalho.
A inspiração quando mais se tem mais vem.
Quando comecei meu curso de pathwork nunca imaginei conseguir reunir cores. Depois do primeiro trabalho não parei mais. Parabéns além de inspiração tu tens bom gosto.
Feliz 2016.

Christel zei

Geen Pinterest bij een totaal gebrek aan inspiratie, wel als ik al een idee heb maar daar nog wat meer over wil weten (bijv. bij een kinderfeestje).
Inspiratie komt eigenlijk altijd uit onverwachte hoek, een beeld, geluid, geur, opmerking. Het is meer dat ik me daar voor open moet stellen, dan komt het eigenlijk altijd wel weer.
groet,
Christel

Crealice zei

ik maak graag dingetjes "na" die ik op pinterest zie en die worden meestal heel anders dan het voorbeeld, dus dan zit er toch meer van mezelf in dan van pinterest. Als ik echt iets op pinterest zoek wordt het ook al snel te veel zodat ik helemaal niet meer weet waar ik moet beginnen en uiteindelijk ga ik dan heel iets anders doen (lezen ofzo)

Unknown zei

Grappig om te lezen dat iedereen het weer op zijn of haar manier doet. gelukkig maar, als we allemaal hetzelfde zouden zijn/doen, zou het maar een saaie boel worden ;-)

Pinterest ben ik gek op en haal daar enorm veel inspiratie vandaan. Soms is het ook niet erg om iets na te maken. Door ander materiaal of andere kleuren te gebruiken wordt het toch iets eigens.
Afgelopen week heb ik een aantal uur door Loods 5 gelopen, hier kan ik ook veel inspiratie opdoen. (maar ook bij heel veel spullen denken; dat kan ik zelf ook maken ;-)

Ik ben benieuwd naar jouw cursus. Succes ermee.
Groetjes van Yvonne