Hi, leuk dat je er bent

Ik ben Eline en ik ben allround ontwerper van decoratieve en creatieve producten en boeken. 
In alles wat ik doe wil ik anderen inspireren.

Mijn motto is dan ook: 'Let me inspire you to do it yourself' 

In mijn woonplaats Haarlem heb ik een sfeervol huis, ik noem het een 'meisjes-huis', helemaal vol met m'n eigen creaties en alles wat me inspireert. Een heerlijke werkplek dus. Mijn lief woont met z'n kinderen om de hoek.
Dit blog begon ik in 2008 als een verzameling van mijn DIY-projecten, eigen stijl en moois om mij heen. De foto's op dit blog zijn door mijzelf gemaakt, tenzij anders vermeld, want af en toe laat ik ook handmade projecten van anderen zien, gemaakt met mijn producten en/of ideeën.


Kan ik wat voor je doen? 

Als freelance ontwerper heb ik 25 jaar ervaring met het ontwerpen van vele collecties (zoals hobbymaterialen, stoffen, magazine- en boekcovers, kinderkleding, wenskaarten, zelfmakers etc) voor diverse opdrachtgevers en merken/groothandels. Ook maakte ik meerdere DIY-boeken, met als bestseller 'Eline's Huis'. Binnen vier jaar verkocht ik zo'n 50.000 boeken in vier talen! En 11.000 Eline's Huis Agenda's.
Mijn stijl is te omschrijven als fris, decoratief, doordacht, vrolijk en vooral creatief.
Dus voor interessante vormgevings-, ontwerp-, illustratie- en DIY opdrachten, neem contact met mij op via elinepellinkhof@gmail.com


Kan ik je wat leren?

Ik geef mijn kennis graag door en ben op het moment bezig een online Design School op te zetten. Inspiratie, eigen stijl en branding zullen de belangrijkste thema's zijn in m'n werk als toekomstig creatief coach. Binnenkort gaat mijn online cursus van start, waarin ik mijn cursisten wil leren om:
-hun eigen stijl te vinden en uit te bouwen
-met ze een concreet plan te maken voor een creatief droomdoel
-inspiratie om te zetten naar bruikbare ideeën voor een handmade-collectie of blog
-met behulp van branding een uniek eigen 'merk' te ontwikkelen

Mag ik je helpen om jouw creativiteit en ideeën uit te werken tot een uniek eigen 'merk'? Voor meer informatie over deze cursus; schrijf je hiernaast in voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte.

                                                                                                                                       

Testimonials opdrachtgevers:

•"Eline heeft een geweldig gevoel voor kleuren en vormen en trends. Omdat ze zelf ook heel creatief is en weet waar haar ontwerpen (van diy-materialen) voor gebruikt worden, heeft ze aan een paar woorden genoeg om te begrijpen wat ik bedoel. Om me vervolgens te verrassen met haar eigen “Eline” uitwerking.
In de hobbybranche heeft Eline inmiddels een groep enthousiaste fans die zich graag door haar ontwerpen laten inspireren."
-Marianne Perlot, oprichter Marianne Design bv (hobby-produkten) 


• "Eline heeft voor Tirion Uitgevers (nu Kosmos Uitgevers) de layout voor diverse creatieve boeken en ons kaartenmagazine ontworpen. Van de series Handmade divas en Marianne’s favourites tot omslagen van de boeken van breigoeroes Arne & Carlos deed ze de vormgeving, evenals van haar eigen vier DIY-boeken onder de naam Eline’s huis. Eline kent de hobbywereld goed en snapt wat wij als uitgeverij belangrijk vinden, en weet dit te combineren tot een smaakvol ontwerp. Eline heeft veel geduld en luistert goed naar de wensen. Het is heel fijn om met zo’n creatieve ontwerpster samen te werken!"
-Lunia Ries, redacteur uitgeverij Kosmos Creatief

•"Eline kan heel goed luisteren, niet alleen naar de opdrachtgever, maar vooral naar de mens erachter. Ze kan met een paar krabbels aangeven dat ze de opdracht begrijpt en veel discussie is er dan niet voor nodig om het uit te werken tot een concept. Ook weet ze in een vroeg stadium trends en nieuwe modekleuren te ontdekken. Hoe extreem soms de inspiratie ook is, ze weet heel goed bij haarzelf te blijven en haar eigen handschrift te handhaven."
-Christine Alexandropoulos, eigenaar Hellenic (babykleding en -accessoires)