vrijdag 5 december 2014

Mini-boompjes


Hier een korte uitleg voor mini-kerstboompjes voor je poppenhuis of gewoon leuk op de kast of vensterbank. Begin met een grote zak kerstboompjes (bijvoorbeeld van Blokker). 

1. Kerstboom met gehaakte voet: 
Als je voorzichtig trekt kan je het boompje vrij makkelijk uit het witte staandertje krijgen. Haak met dun garen een 'kommetje' en plak deze met Fabric Mod Podge of andere lijm om het witte staandertje. Plak nu met een beetje lijm uit een lijmpistool de boom weer terug in de staander. Plak met lijm (lijmpistool) een aantal kralen in de boom. Strik een draadje om de top en plak papieren ster als piek bovenop.
Pak kleine houten blokjes of andere kleine voorwerpjes in met kerstpapier als cadeautjes onder de boom. Plak kleine (taart)kaarsjes op vierkante houten kralen en verf deze wit met krijtverf.

2. 'Sloophouten' boompje aan de muur:
Knip met een snoeischaar dunne knutselhoutjes op de juiste maten en plak ze met houtlijm op elkaar. Verf het boompje wit.
 
3. Boompjes in bloempotjes: 
Verf een paar mini terracotta bloempotjes wit. Plak met een lijmpistool de kleinste boompjes inclusief de witte staandertjes in de bloempotjes. Vul de bloempotjes met gedroogd mos. Deze boompjes zijn leuk voor op het poppenhuisbalkon of twee bij de voordeur. 


4. Boompjes op houten voet: 
Haal voorzichtig de witte staanders van de boompjes. Boor met een heel klein boortje gaatjes in houten schijfjes of in een stukje drijfhout. Plak met het lijmpistool de onderkant van de boompjes in deze gaatjes.
 

2 opmerkingen:

Marleen zei

Ontzettend mooi!
Groetjes, Marleen

Christel zei

inspirerend! Na pakjesweekend gaan we los
groet, Christel