maandag 18 mei 2015

Een heerlijk weekje Karpathos


We waren er even aan toe, aan zon, aan lezen, aan niets hoeven en lekker wandelen naar het dorpje voor een Griekse salade onder de citroenboom, dus we vertrokken wederom naar het 'Eline-huisje' op een berg op Karpathos. Een weerzien met mooie dopjes, leuke mensen en natuurlijk de buurkat, die ons verraste met 5 schattige baby's die ze op ons terras wierp, een uurtje voordat we weer naar het vliegveld moesten vertrekken... Zo speciaal om dat helemaal te zien gebeuren! 
Ook oefende ik fijn met m'n nieuwe camera met heel veel knopjes.


Vier witjes en een rode, hier nog maar net een uurtje oud en nog niet helemaal droog achter de oortjes. Best moeilijk om ze daar achter te laten...  13 opmerkingen:

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Geweldig! Wat een mooie herinnering en vakantie hebben jullie gehad. Geniet nog na hiervan,..

Lieve-Groetjes,
Verie

monique zei

Hi Eline,
Nou, het oefenen is je duidelijk gelukt, wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Zo scherp, je kunt de warme, zilte wind bijna ruiken. En die kleuren zijn zo mooi en inspirerend! Vooral die blauwe potten met al die verschillende tinten geraniums.
En dan die schitterende hekken.
En al die mooie kiezels en keien.
En die deur….
Hihi, zie al helemaal een paperblock voor me: ‘Eline’s Griekse huis’, met al die prachtige tinten blauw, roze en naturel/grijs (hinthint) ;-)

En dan op de valreep nog die kittens… wat een cadeautje om die op je terras geboren zien worden!
Groetjes, Monique

Christel zei

Prachtige foto's, dat beloofd nog wat!
groet, Christel

Marleen zei

Geweldig mooie foto's Eline!
Ziet eruit als een heerlijke vakantie bestemming... maar dat zijn de kleine eilandjes van Griekenland altijd wel. Zo te zien hebben jullie daar in elk geval weer even heerlijk kunnen bijkomen en genieten.
Lieve groetjes, Marleen

Ellen zei

Oh wat een mooie foto's! En die poesjes, zo'n dotjes.

Unknown zei

OHH wat is het daar mooi!! Super vakantiebestemming! Ik krijg helemaal zin in de zomer zo ;) Die poesjes zijn ook zo lief!!
Lieve groetjes, Gelinda

Cinderella zei

Wauw dat ziet er geweldig uit

Colien zei

Prachtplaatjes, erg mooi! En wat een speciaal afscheid....
grtz.Colien

Judith zei

Oh, wat lijkt mij dat heerlijk. Een paar dagen zon en genieten op zo een prachtig eiland. Heel mooi zijn je foto's.
Ach, die poesjes, wat lief! Wij zouden zó een klein rood katertje in ons gezin welkom willen heten...

Unknown zei

Het is schattig dat de buurkat kittens heeft gekregen, maar was zij maar gesteriliseerd. Ik hoop dat er goed voor de buurkat en haar kittens wordt gezorgd, maar Grieken zijn heel wreed. Elk jaar worden, voordat het toeristen seizoen begint, honden en katten in bomen opgehangen. De mensen die zich inzetten voor dieren worden vaak bedreigd. Ik heb een tijdje Spaanse honden opgevangen, je wil niet weten wat er met die dieren gebeurd, echt gruwelijk. Door de crisis zijn er alleen maar meer zwerfdieren gekomen. De foto's zijn heel vertederend en ik smelt er ook bij. Maar tegelijkertijd heb ik maagpijn bij het idee wat er met de poesjes gaat gebeuren. Grote kans dat ze al snel na de geboorte gedood zijn.

Unknown zei

Hallo Eline,
Dank je wel voor je reactie, ik ben nu wel een beetje gerustgesteld :-). Ik liep er toch nog over te denken, het ziet er zo verschrikkelijk lief uit, dat je er niet aan moet denken dat de poezen iets aangedaan wordt. De foto's zijn ook geweldig gemaakt!Ik kom nu een aantal jaar in Turkije en daar worden in de resorts de katten gecastreerd/gesteriliseerd. Je herkent ze aan hun oren, daar snijden ze van 1 oor een klein puntje af. Het ziet er niet lelijk uit, je moet soms goed kijken. Ik steun ook veel goede doelen o.a. Wereld Asielen en IFAW, in de hoop dat er een beter leven komt voor veel dieren. Ik heb zelf 2 Spaanse hondjes en 2 Spaanse katten. Daarnaast nog andere poezen en knaagdieren die uit een opvang of asiel komen. Ik word er soms moedeloos van hoe er met dieren omgegaan wordt, ook in NL. Het is daarom fijn om te lezen dat veel katten "geholpen" worden op het eiland. Ik weet dat de Grieken anders met dieren omgaan dan wij, dat de dieren meer buiten leven, maar dat neemt niet weg dat zij "iets" kunnen doen aan de over populatie. Het moet vooral uit de mensen ter plaatse komen. Gelukkig vindt er een verschuiving plaats en wordt het "no kill" beleid, steeds meer toegepast. Het is een kwestie van voorlichting aan de bevolking.
Nou ja, hopen nu maar dat moederpoes en haar kleintjes het goed blijven doen ;-)
Groetjes Corine

Nicole zei

Wat een prachtige foto's! Dat zal vast een heerlijke vakantie zijn geweest! Groetjes Nicole

Marlies zei

Eline, wat fijn dat je zo'n heerlijke vakantie hebt gehad. Je hebt er geweldig mooie foto's van gemaakt met je nieuwe camera. Volop inspiratie voor nieuwe ontwerpen? Lieve groetjes, Marlies