maandag 21 september 2015

Overdenkingen


Ik kreeg de afgelopen tijd al een aantal mailtjes met de vraag of er weer een nieuwe Eline's Huis agenda voor 2016 komt. Helaas moet ik deze vraag met -nee- beantwoorden. Er was geen budget meer voor een nieuwe agenda via de uitgever die ook de Eline's Huis boeken en andere agenda's uitgaf. Heel erg jammer natuurlijk. Dat vind ik zelf ook. 

En hoewel ik nooit last heb van gebrek aan inspiratie, staat m'n werk op het moment even op een iets lager pitje. Even een pas op de plaats. Even omkijken en bedenken wat ik allemaal al gedaan het de afgelopen 25 jaar en waar ik naartoe zou willen. Waar ligt mijn droom, waar kan ik al m'n ideeën in kwijt en past bij mij? Wordt het een nieuw boek, of zijn er al genoeg boeken, de tijden gaan zo snel. Zodra het boek bij de drukker ligt is het bijna al verouderd. Er is al zoveel te zien op Pinterest en in de mooiste blogs. Toch een nieuwe agenda voor 2017? Maar dan weer een 'creatieve' of misschien een heel ander onderwerp? Ik ben veelzijdig, kom uit de mode, heb jaren lang kinderkleding ontworpen. Ik maak illustraties, dessins, doe veel vormgevingswerk. Dus ik kan ook een hele nieuwe weg inslaan. (Zal wel midlife zijn... oei... :) Maar niet schrikken hoor, voor Marianne Design blijf ik gewoon doorwerken en heb ik alweer leuke stempels, mallen en papier bedacht.) Waar kan ik nou nog iets toevoegen, waar kan ik met mijn stijl een gaatje in de markt vullen?
Ik ga er eens heel goed over nadenken. Dat deed ik al een poosje (te lang inderdaad, ja ik weet het...), maar binnenkort neem ik even een paar dagen helemaal voor mijzelf. Ik zonder me even af en trek me terug op een heel inspirerende plek. Het is maar voor een paar dagen, maar ik denk dat ik dan even alles op een rijtje kan gaan zetten. Alles wat ik bedacht, uitscheurde, las en opschreef bij elkaar leggen en dan komt er vanzelf het inzicht. Het lichtje dat gaat branden. Dat weet ik zeker! En dan stort ik me daar weer vol overgave op, zoals vanouds.
Dus, wordt vervolgd.

Hieronder een werkstuk uit de agenda van 2014. Vrolijke bordjes voor aan de muur.Uitleg sierbordjes uit Eline's Huis Agenda 2014

Nodig:
verschillende aardewerken of porseleinen bordjes
dessinstof met vogels en bloemen
Mod Podge voor stof
porseleinstift rood

Ontvet de bordjes. Knip patronen uit de stof. Smeer de achterkant van de stof dun maar egaal in met Mod Podge en plak de bloemen en vogels op de bordjes. Laat even drogen. Teken (uit de hand) simpele sierrandjes met de porseleinstift langs de randen van de bordjes. (Als je geen vaste hand hebt kan je ook gewoon stipjes of een stippellijn of kruisjes zetten.) Hang de bordjes aan de muur met speciale bordenspanners.

14 opmerkingen:

juffrouw truus zei

Heb jij vroeger ook kleding intworpen voor Van Happen?

Anoniem zei

Succes!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Linda Visser - van der Velden zei

Heel erg veel succes, ik ben benieuwd met welke creatieve items je je bezig gaat houden! Ik stem sowieso voor de gave producten die je maakt voor Marianne Design :). groetjes, Linda

Irene zei

Ik ben er van overtuigd dat er na een paar dagen "in retraite" weer iets heel leuks uit jouw creatieve kokertje gerolt komt, veel succes Eline!!

xx Irene

Studio Wien-art zei

Ik snap het helemaal...lastig. Maar eenmaal creatief = altijd creatief. Op een gegeven moment gaat het weer kriebelen en weet je wat je moet/ kunt gaan doen. Suc6 met de overwegingen!

Petra L zei

Succes Eline! Ben erg benieuwd wat er daarna voor mooie creaties uit gerold komen.

Lieve groet,Petra L

Colinda zei

Veel succes, gaat vast goed komen !!!
Colinda

Colinda zei

Veel succes, gaat vast goed komen !!!
Colinda

Marleen zei

Hoi Eline,
Ik wens je heel veel inspiratie toe met je zoektocht naar het gaatje in de markt en super fijn dat je voor Marianne Design door blijft ontwerpen!
Heerlijk dat je er even een paar dagen tussen uitgaat, genieten en tot rust komen... dan komt de rest vanzelf weer.
Lieve groetjes, Marleen

Anoniem zei

Een creatief brein heeft ook weleens eens rust nodig ;) U heeft zulke prachtige dingen altijd gemaakt/ontworpen en ons daar altijd van laten genieten :) Rust en tijd brengt weer inspiratie en u komt vast iets tegen waarvan u zegt: Dat is helemaal mijn ding! Het is inderdaad jammer als alle energie in een boek al verouderd is als het gedrukt wordt. Mogelijk biedt internet een passende oplossing voor u? Ik wens u heel veel succes en ik hoop dat u de tijd neemt om ook te genieten :)
Groetjes Chantal

Unknown zei

Even rust is inderdaad weleens nodig! Er zal vast wel weer iets moois verschijnen! ben altijd helemaal weg van alles wat je hebt ontworpen voor Marianne Design! Heel veel succes met nadenken en geniet van je paar daagjes weg!
Lieve groetjes, Gelinda Snellen

Miranda V zei

Goed dat je even pas op de plaats maakt en de rust op gaat zoeken, hopelijk komt de inspiratie dan weer aanwaaien. Ik vind het zo leuk dat je je fans bij heel veel zaken betrekt (bij je boeken, aganda's, werk voor Marianne Design), maar het is denk ook goed om gewoon te maken wat JIJ leuk vindt om te doen en mooi vindt om te maken. Dat ontwerpt toch weer heel anders dan dat je iets maakt vanuit andermans wensen. Je fans zijn toch wel dol op je werk en misschien vinden nieuwe mensen je dan ook wel weer. :-) Veel rust en creatieve ideeën toegewenst. Ps. drukke weekenden voor mijn moeder en mij, we zijn er helaas nog niet aan toegekomen om Haarlem te bezoeken...

Unknown zei

Hi Lieve Eline,

Heel veel wijsheid de komende tijd. Ik vond het heel leuk je te spreken vandaag en mij inspireer je altijd weer tot nieuwe creaties :)

Dank! Hartelijke groet, Rosanna

Jan-Jaap Bats zei

Ik zou eens overwegen een leuke assecoirelijn te ontwerpen met kussens, servies ed. In de stijl van je eerste boek. Soort PiP maar meer betaalbaar. In samenwerking met xenos/blokker of intratuin (zoals destijds met by Yvon) Ik denk dat het zou lopen als een trein.