donderdag 8 oktober 2015

Nieuwe plannen!


Wat als ik je nou eens iets zou kunnen leren? Bijvoorbeeld hoe je een kleurkaart maakt, een collectie opzet, een dessin ontwerpt, een schattig poppetje schetst, mooie foto's maakt voor op je blog, een boek schrijft, de juiste lettertypes kiest of hoe de naaimachine werkt. Wat als ik je nou eens kon inspireren en aanzetten tot creativiteit? Wat als ik je eens zou kunnen helpen je focus en eigen handschrift te vinden in het doolhof van ideeën, stijlen en alles wat er al te vinden is op internet? 
Zou je dat leuk vinden?

Het lijkt mij geweldig leuk om dat te gaan doen. Ik deed het natuurlijk al via de boeken die ik maakte en een beetje via dit blog. Maar op het moment ben ik een training van vier maanden aan het volgen waarin in ik leer om zelf een online cursus/workshop te gaan ontwikkelen.
De eerste week ben ik bezig geweest met het visualiseren van mijn ideale klant. Dus geen doelgroep, nee echt één persoon waarmee ik graag zou willen werken. Het zou heel goed kunnen dat jij je (een heel klein beetje) herkent in deze ideale klant. Als dat zo is dan hoop ik dat jullie me binnenkort willen helpen dit project op te zetten door een paar vragen te beantwoorden. Die vragen komen één dezer dagen in de vorm van een enquête op dit blog en op andere Social Media te staan. Ik ga dan voornamelijk vragen wat de onderwerpen zouden zijn die jullie graag van mij zouden willen leren, en die dus in het programma behandeld zouden kunnen worden.
Maar dat komt later. Eerst wil ik je voorstellen aan MIJN IDEALE KLANT Susan.Susan is 45 jaar, ze geeft parttime yogales en is erg sportief. Ze woont samen met Pim (50). Pim heeft een fulltime baan en hun gezamenlijke inkomen is prima, maar ze zijn niet rijk en gooien geen geld over de balk. Samen hebben Susan en Pim twee pubers die al aardig hun eigen weg gaan. Ze wonen in een simpel maar comfortabel rijtjeshuis, aan de buitenkant zie je niet dat het binnen zo sfeervol is. Susan besteedt veel zorg aan de inrichting, ze combineert oude, nieuwe, kringloop- en zelfgemaakte spullen met elkaar tot een echt ‘Susan-huis’. Ze zit altijd vol ideeën.
Susan heeft veel vriendinnen. Ze volgt de modetrends redelijk, maar altijd met een heel eigen creatieve twist, wat haar vriendinnen opvalt en waar ze veel waardering voor krijgt. Ze doet veel op de fiets, maar heeft ook een klein autootje. Boodschappen doet ze voornamelijk biologisch, vaak vegetarisch. Ze houdt erg van koken en verzamelt mooie kookboeken.
Ze volgt interieurblogs en scheurt ideeën uit tijdschriften, maar doet er vervolgens niet veel mee. Ze leest VT Wonen, Flow en Happinez. Ook leest ze boeken voor ze gaat slapen en is geïnteresseerd in cultuur, muziek, gaat naar concerten, musea en te weinig naar het theater.
Vroeger was Susan enorm creatief maar ze heeft dat op een laag pitje gezet om voor de kinderen te zorgen. De kinderen hebben veel genoten van de mama die altijd met ze knutselde en tekeningen maakte.
Ze ziet inspiratie in alles en maakt daarvan foto’s die ze op Instagram deelt. Tuinieren en koken zijn de hobby’s waar ze nu tijd voor maakt. Vakanties kunnen overal heen gaan, van Ibiza tot midden Amerika, maar een weekend Londen, Parijs of Gent is ook favoriet. Ze houdt van de traditie en folklore van andere culturen.
Op het moment zoekt Susan een leidraad om haar ideeën concreet te maken en het meeste uit haar creativiteit te halen. Haar eigen stijl uit te werken tot een merk, blog, collectie of webshop, maar ze weet niet goed waar te beginnen.


ANGSTEN
Susan wil graag zelf dingen gaan maken, maar ze weet niet goed wat precies, ook niet of ze het wel kan en vooral of ze wel durft nu ze al zo lang niet meer echt creatief bezig is geweest.
Als ze op internet kijkt, en vooral op Pinterest, dan zakt de moed haar in de schoenen; alles is  al bedacht, er is al zoveel te zien, te maken of te koop, wat kan zij nou nog toevoegen?
Susan denkt niet dat ze een duidelijke eigen stijl heeft en vraagt zich regelmatig af of ze wel bijzonder of vernieuwend genoeg is. Wil men haar spullen wel kopen of haar boek en/of blog wel lezen?
Ze wil graag iets neerzetten in de wereld maar hoe kan ze haar stroom aan ideeën omzetten in een samenhangende collectie, een boek of blog met mooie uitstraling maken? Waar te beginnen?


DROMEN
Susan droomt vaak van een eigen plekje in de wereld; haar eigen collectie of een webwinkeltje. Misschien een blog helemaal in haar eigen stijl of een boek. Of wil ze misschien workshops gaan geven? Ze heeft zoveel ideeën. Ze wil heel graag zichzelf tonen, een heel eigen stijl neerzetten en vooral niet kopiëren wat er al is.
Ze wil de wereld mooier maken, vrolijker, creatiever. Ze wil mensen inspireren.
Het liefst wordt ze echt allround ‘designer-maker’ en houdt alle onderdelen van het te volgen traject om haar ‘merk’ neer te zetten in eigen hand. Maar daarnaast ziet ze zichzelf ook veel netwerken, samenwerken en helpen. Hoe leuk zou het zijn om zo af en toe een clubje gelijkgestemden over de vloer te krijgen om samen creatief te zijn, met haar als inspirator? En heel vaag in de droom komt soms het idee op om een eigen creatief bedrijfje te beginnen. Hoe mooi zou dat zijn?! 

17 opmerkingen:

Antoinette van Schaik zei

Ha, wat leuk Eline! Eline's nieuwe weg (lijkt wel de titel van een streekroman)

femminde zei

Leuk idee. Veel succes met het verder ontwikkelen. Ik heb misschien wel een beetje Susan in me maar verder lijkt ik niet op haar.
Succes met zoeken!!

Groeten van Femminde

Pleuntje zei

Super hoor, ik zou graag jouw Susan willen zijn.
En ik wacht vol (on)geduld op je enquête. X

Anoniem zei

Wat een ontzettend leuk idee mevrouw Pellinkhof! Ik ben heel benieuwd naar de vragen enquête en ik weet zeker dat er heel veel mensen zijn die zich graag door u willen laten helpen om hun creativiteit te vinden:) Ik wel in elk geval!
Groetjes Chantal

Marleen zei

Je idee klinkt fantastisch Eline!
Ben heel benieuwd hoe je dit vorm gaat geven want dat lijkt me geen gemakkelijk opgave. Maar je onderwerp is super en zal ook veel mensen aanspreken denk ik, mij in elk geval. Want hoe kun je jezelf inderdaad verder ontwikkelen ol crearief vlak waar al zoveel te vinden en verzonnen is... het antwoord lijkt me bijzonder persoonlijk en erg interessant!
Ben benieuwd naar je enquete.
Succes met je gave plannen!
Lieve groetjes, Marleen

Anoniem zei

Amai, dat is inderdaad een andere weg die je kiest, maar wel eentje met toekomst. Ik denk dat je met jouw ervaring veel mensen kan bijleren, op weg kunt helpen of een aanzet kunt geven. Ik wens je alvast ontzettend veel succes met je nieuwe plan.

Marjoleins Creations zei

Gaaf! Ik herken me niet in Susan maar wel in de dromen van Susan. Workshops geven, kaartje ontwerpen, webshop openen, blog bijhouden...
Dus ik houd je blog goed in de gaten!
Heel veel succes!

Wendy's Mhaaksels zei

Wat een leuk idee. Ik herken me niet in Susan maar wil me wel altijd blijven ontwikkelen en ben graag op zoek naar nieuwe dingen die ik dan oppak. Ik wil je graag helpen door vragen te beantwoorden hoor ;)
Groetjes, Wendy

Rensina Steursma zei

Oeh dat klinkt leuk zeg! Ben benieuwd.
Mooie moodboards ook en ik herken me wel een beetje in Susan.
Dus kom maar op met je vragen ;)

Studio Wien-art zei

Mooi, ik herken mij ook in die dromen...precies zo!
Dus ben benieuwd wat volgt.

Crafty Mama zei

Hahaha...gevalletje çopy, paste'! Succes,klinkt erg leuk!

Christina zei

Geweldig idee, ik ben zeer benieuwd naar je enquete :)

Unknown zei

klinkt goed,. Ik lijk wel op susan. Niet wat betreft mode maar wel mijn eigen sfeer maken en de droom om iets voor mijzelf te beginnen.

ik ben erg benieuwd wat er verder komt.

Verie - vvestywo.blogspot.com zei

Ik herken me volkomen in Susan! Het lijkt mijn verhaal wel..;)! Ik ben benieuwd naar de nieuwe uitdagingen en je enquette.

Lieve-Groetjes,
Verie

Colinda zei

Helemaal leuk en spannend hoor!!!
Succes en ik kom zeker terug om je vragenlijst in te vullen!
Een gezellig weekend.

Colinda

Unknown zei

Oh wat gaaf Eline!!
Succes met je superplannen uit te werken! Het resultaat zal vast heel erg leuk worden!
Ben benieuwd naar de enquette..
Lieve groetjes, Gelinda

Anoniem zei

De meeste dromen zijn bedrog..... Maar jou droom lijkt uit te komen Eline!!
Ik zit hier helemaal te genieten van jou nieuwe plannen, wat ontzettend leuk... Het lijkt net of je hier over mij schrijft, want ik herken me wel in
Suzan haar dromen....
Heel veel plezier en succes toegewenst!

Groetjes Janneke