donderdag 17 augustus 2017

#Ikealab


Afgelopen week bezocht ik #Ikealab; een inkijkje in de nieuwe collecties en ideeën van Ikea en het verschijnen van de nieuwe catalogus 2018. De locatie was Lab-44, een zeer fotogeniek gebouw wat nu fungeert als restaurant, maar wat vroeger een echt laboratorium was. Alle Ikea-medewerker liepen in witte lab-jassen en bij binnenkomst kregen we een welkomstdrankje uit een lab-flesje, alles geheel in stijl.
De nieuwe Ikea meubelen en accessoires stonden echt perfect in de ruimte met de mooi verweerde muren en geweldige plafonds. 
Het was goed te horen dat Ikea zoveel doet aan duurzaamheid en recycling.

Mijn favoriet was zeker de collectie Ypperlig, een samenwerking tussen Ikea en het Scandinavische designmerk Hay. En dan vooral de totaal nieuwe vorm voor een plakbandhouder, simpel en strak; gewoon een rond bakje met een kartelrandje... 

Ook de samenwerking met Piet Hein Eek zal wederom mooie producten opleveren. De door industriële lampen geïnspireerde rieten versies vond ik geweldig.


Ypperlig

Ypperlig, nieuwe kleuren voor de blauwe Ikeatassen!

Ypperlig

Ypperlig, deze plakbandhouder!!!

Ypperlig

Piet Hien Eek

5 opmerkingen:

GerJanne zei

Wat leuk dat je daar mocht kijken! En de foto's zijn ook weer heel mooi! Hier in IJsland ook overal Ikea in de hotels en guesthouses. Lampen, glazen, servies, tafeltjes etc....
Dat plakbandapparaatje is inderdaad super!
Groetjes,
GerJanne

Angelique zei

Hele gave foto's, heel erg leuk om daar een kijkje te gaan nemen. Ik heb zelf ook altijd op een laboratorium gewerkt, dus vond het drankje extra leuk.
lieve groetjes Angelique

Marleen zei

Ontzettend leuk dat je daar naartoe bent geweest. Vind dat Ikea altijd heel veel leuke, fijne dingen heeft... ga nooit weg met legen handen, haha!
Je hebt daar ook prachtige sfeerfoto's gemaakt. Vooral de foto met het gouden rekje is heel mooi.
Lieve groetjes, Marleen

Maria V zei

De foto`s zijn op zich al prachtige plaatjes. Wat een geweldig assortiment. Zoveel leuke, grappige en zeer originelen producten. Bedankt dat wij mee mochten kijken.

Gina zei

Prachtige foto's Eline ! Jij kan alles zo mooi in beeld brengen! Groetjes, Gina