woensdag 3 januari 2018

Molla Mills boekomslag


Wie mij op Instagram volgt heeft al eerder gezien dat ik het omslag van het gave haakboek van de Finse Molla Mills mocht ontwerpen. Zij en ik werken allebei met uitgeverij Luitingh-Sijthoff en de uitgever vroeg mij om eens door Molla's boek te bladeren om foto's uit te zoeken voor de cover. Ik kreeg twee portretfoto's, één voor op de voorkant en één voor op de achterkant, en een titel, verder mocht ik zelf bepalen wat erop kwam.
Molla Mills was nog niet zo'n bekende naam in Nederland en zij is echt een bijzondere vrouw, beetje rock 'n roll, lekker stoer met tattoos en ze heeft helemaal haar eigen stijl. Het leek me daarom ook goed om in dit geval haar naam heel groot op de omslag te zetten. De titel was in dit geval iets minder belangrijk. En er moest een tattoo op!
Het is een heel fijn boek, vol met grote haaksels, veel zwart-wit en geometrische vormen. En ik ben best trots op mijn kleine bijdrage aan de Nederlandse versie.

Hier het hele ontwerp met achterkant, rug en twee flappen

6 opmerkingen:

Els04 zei

cool!

Jeanette Renting zei

Heel knap gedaan. Goed gekozen om de naam groot te doen.

Nancy Soetaert zei

heel mooi ontwerp van de flap8
zien er leuke haakprojecten uit van deze Finse Madam!

Myriam zei

Mooi vormgegeven! Ik heb nog nooit eerder van haar gehoord, dus ik heb haar even gegoogeld. Ik wist niet dat haken zo stoer kon zijn. :)

confetti lab zei

Ik vind het echt een stoere cover geworden. Top!

Marleen zei

Heel gaaf en echt ontzettend mooi geworden Eline!!
Mag je weer trots op zijn :D