vrijdag 25 mei 2018

Pinksterdagen in Sussex


Afgelopen zaterdag stond ik om 4 uur 's morgens naast m'n bed om met Yvonne, Donata en Daan naar Engeland te vertrekken. Met de auto op de trein zo door de tunnel. Yvonne chauffeerde ons via Kent naar Sussex, waar we ons een weekend lang onderdompelden in het leven en de geschiedenis van de Bloomsbury Group

(Wikipedia: De Bloomsburygroep is de aanduiding voor een groep schrijvers, kunstenaars en intellectuelen die aan het begin van de 20e eeuw ontstond in de Londense wijk Bloomsbury. De groep is pas later zo genoemd en heeft een tot in de 21e eeuw reikende invloed gehad op de smaak en het levensbesef van moderne mensen in de westerse wereld, zowel in het Engelse taalgebied als daarbuiten. De belangrijkste vertegenwoordigers waren: Virginia Woolf en haar echtgenoot Leonard Woolf, Vanessa Bell (de zus van Virginia Woolf) en haar echtgenoot Clive Bell, Lytton Strachey en diens broer James Strachey, Duncan Grant, John Maynard Keynes, E.M. Forster, Roger Fry en het echtpaar Desmond en Molly MacCarthy.)

We bezochten huizen en tuinen van deze kunstenaars en schrijvers die in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw in Sussex woonden. Hoogtepunten waren Sissinghurst Castle Garden met de geweldige Engelse tuinen, Monk's House; het huis van Virginia Woolf, ook met een mooie tuin. En mijn allerfavorietste plek; Charleston, het huis van Vanessa Bell en Duncan Grant, twee schilders/dessinontwerpers. Echt elk plekje van het mooie huis was beschilderd en gedecoreerd. Zo gaaf en inspirerend!! We kregen een private tour door het huis en dat was echt adembenemend. Nu wil ik mijn huis ook helemaal gaan beschilderen...

Verder bezochten we mooie plaatsjes als Lewes en Rye en stonden we op de Seven Sisters Cliffs over de zee uit te kijken. Het was schitterend weer en tijdens het eten van Engelse scones volgden we met één oog ook the Royal Wedding. Een weekend om altijd te onthouden. Twee nachtjes waren het maar, het leek wel of we veel langer weg waren. Heerlijk!!!

Sissinghurst Castle and Gardens

Welke bloemen bloeien er nu in Sissinghurst?

Schuren om hop in op te slaan


Sissinghurst, de witte tuin

De reismeisjes Daan, Yvonne en DonataFoto: Yvestown
 
Charleston house, jammer genoeg mochten we binnen niet fotograferen...


Foto: Yvestown

Bij het kerkje in Berwick

Berwick church

 
Monk's house, het huis van Virginia Woolf

Ook veel decoraties hier

Beschilderde schouw in Monk's house

Het stadje Lewes

RyeMooie straatje en vakwerkhuisjes in Rye

Foto: Auroraconcepts
 
Seven Sisters CliffsFoto: Maandagdaandag

5 opmerkingen:

GerJanne zei

Oh wat een geweldige foto's!! Prachtig!
Volgend jaar gaan wij op eigen houtje een rondreis maken door Engeland...als ik de foto's zie krijg ik er al zin in!
Heeft het landschap je geïnspireerd?

Emiel zei

Fantastisch landschap! En ook nog eens geweldig gefotografeerd. Ik droom er helemaal bij weg...

Crealientje zei

Wat een leuk reisje hebben jullie gemaakt!
Prachtige foto's.
Ik vind de kleuren op de muur binnen en het vrolijke van de buiten deuren Super.
Ook de bloempotjes in de nis, heerlijk om te zien.
Bedankt voor het delen!
Liefs Crealientje.

Marleen zei

Wat een geweldige mooie en inspirerende omgeving. De natuur, de huizen en de tuin zijn allemaal prachtig! Wat heb je er ook enorm mooie foto's gemaakt en leuk dat je er zo van hebt genoten.
Lieve groetjes, Marleen

Irene zei

Prachtige foto's Eline, je neemt me weer mee terug naar onze vakantie op de grens van Kent/Sussex waar we ook zó genoten hebben en Sissinghurst en Rye hebben gezien en nog onwijs veel meer moois. Ik ben hélemaal verslingerd aan de UK, maakt niet uit welke county je bezoekt overal die schitterende kastelen/landhuizen/tuinen, enige dorpjes en pubs met verrukkelijke maaltijden love love love it!

XxIrene