dinsdag 8 december 2015

Ik ga lesgeven, update


Op het moment zit ik nog midden in mijn opleiding om te leren hoe ik een online school kan gaan bouwen en dat is best technisch allemaal. Maar ik ben ook bezig met het ordenen en uitschrijven van de lessen, het praten met mijn ideale klanten, het verzinnen van een naam en het bedenken hoe ik leuke en leerzame filmpjes kan opnemen. 
Hier even een update;

Zoals jullie misschien weten heb ik een plan. Ik wil heel graag super creatieve vrouwen (zoals jij) helpen om een stap te durven nemen. Een stap naar een droom. Een creatieve droom waarin jijzelf het middelpunt bent en alles om je heen jouw eigen stijl uitstraalt. Je huis, je foto's, je manier van schrijven, je blog en huisstijl en natuurlijk jouw creaties. Kortom, jij wordt je eigen merk.

Misschien is het jouw droom om een heel eigen collectie met handgemaakte artikelen te gaan ontwerpen en verkopen. Misschien wil je wel een blog beginnen en de wereld laten zien wat jouw creatieve ideeën zijn en hoe jij ze doorvoert in bijvoorbeeld je eigen huis of garderobe. Misschien wil je in opdracht gaan werken, maar weet je niet hoe te beginnen. Misschien heb je al een blog, maar is het een ratjetoe en wil je er meer lijn in aanbrengen en veel mooiere foto's maken. Misschien wil je wel een boek gaan schrijven of je creaties met stap-voor-stap uitleg naar tijdschriften of blogs sturen. Er zijn talloze kanten die je uit kunt gaan met creativiteit. Ik weet dat als geen ander, want ik ben een duizendpoot op creatief gebied en ik kan niet zonder afwisseling.

Met 25 jaar ervaring als (mode-)ontwerper, illustrator, vormgever, boekenmaker en blogger (sinds 2008), kan ik veel vertellen over het creatieve vak en hoe je jouw ideeën uit kan werken tot een heel eigen 'merk'. En daar heb ik zoveel zin in. Ik denk dat dit een hele fijne online cursus/training kan gaan worden. Met een mooie groep studenten die ik intensief wil gaan begeleiden. En ja, ik geef huiswerk. Met deadlines. Maar het is alleen maar leuk huiswerk, huiswerk waar je meteen wat aan gaat hebben. Het wordt een proces. Je groeit zo naar je droomdoel toe. Want aan het eind van de cursus heb je je eigen stijl bepaald en uitgewerkt, ben je een blog begonnen of is jouw bestaande blog in de restyling gegaan, maak je mooie foto's en heb je een kleine collectie van jouw eigen producten gemaakt.
De groep heeft contact met elkaar via een gesloten Facebook groep en er komt tenminste één live bijeenkomst, zodat we elkaar kunnen spreken, aanmoedigen en inspireren.

Een aantal weken geleden had ik een enquête op mijn blog gezet, om mijn 'ideale klanten' mee te laten denken. Meer dan 100 reacties kreeg ik en daar heb ik echt heel veel aan gehad! Mocht je die enquête gemist hebben, ik zou het erg fijn vinden als je hem alsnog invulde! Je kan hem HIER vinden.
Verder kan je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Deze zal begin 2016 uitkomen met waarschijnlijk een cadeautje erin. Als je de enquête al invulde dan heb ik je gegevens al, zo niet, schrijf je dan aan de rechterkant (hiernaast) op dit blog in.Zoals je kan zien heb ik het hele schema van alle design- en creatieve lessen op post-its geschreven en op de kastdeur geplakt. Heel handig want zo kan ik makkelijk schuiven, weghalen en toevoegen. Het is een heel proces met veel denkwerk, maar ik heb er zoveel plezier in!

13 opmerkingen:

Rimmie zei

Zo Eline dat ziet er al veelbelovend uit!
Ben echt ontzettend benieuwd wat er uit gaat komen.
De enquête had ik gemist, dus die ga ik nog even invullen.

Succes nog met alles!

Groetjes

Rimmie

Marleen zei

Je bent er ontzettend druk mee zo te zien!
Spannend hoor ;D
Heel veel succes verder.
Lieve groetjes, Marleen

Anoniem zei

Succes!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Yvonne zei

Heel leuk om te zien Eline dat het er echt van gaat komen. Ik heb de enquête ingevuld en het lijkt me geweldig om straks mee te gaan doen.
Heel veel succes met alle voorbereidingen.

Groetjes,
Yvonne.

Petra zei

Eline, je bent goed bezig! Mooi om te zien.

Anoniem zei

Wat een werk allemaal! Heel veel succes mevrouw Pellinkhof en vooral heel veel plezier :)
Groetjes Chantal

Colinda zei

Succes met de voorbereidingen!
Groetjes,
Colinda

Colinda zei

Succes met de voorbereidingen!
Groetjes,
Colinda

Unknown zei

Hoi Eline, wat ben je goed bezig! Heel inspirerend en wie weet kom ik met jouw hulp bij mijn droomdoel in de toekomst!!
Liefs X

Linda Visser - van der Velden zei

Wow Eline, wat leuk om te lezen deze update. Ik ben heel benieuwd en wens je veel succes!

Sarah zei

Leuk !! Ik vulde de enquete in en ben heel benieuwd naar het vervolg hiervan ! Liefs Sarah

Christel zei

Leuk om zo een inkijkje te krijgen in het proces! Ik ben zo benieuwd waar je uitkomt!

Glenda zei

I will be watching to see your progress. This sounds like something I am very interested in. You are indeed an inspiration!